Toimintaperiaatteet

Sama tuttu avustaja

Auttamissuhde voi alkaa jo ollessasi 65 – 70-vuotias. Silloin joku kokeneista työntekijöistämme voi tulla siivoamaan kotisi vaikka kerran kuussa. Jonkun vuoden kuluttua haluat, että hän tuleekin jo kerran viikossa sekä tekee samalla pieniä avustamistoimia. Viimeisessä kotona olon vaiheessa hän saattaa käydä auttamassa 1 – 3 kertaa päivässä. Silloin saatat tarvita jo kotisiivousta, asiointiapua, ulkoiluapua, päivittäistä hoivaa ym. Silloin on hyvä, että henkilö, joka kotiisi tulee, tuntee sinut vuosien takaa.

Ennalta sovittua, joustavaa palvelua

Säännöllisesti toistuvista palveluista laaditaan hoito-/ palvelusopimus, jonka mukaan toimitaan. Varsinkin vanhojen ja vammaisten ihmisten kohdalla on välttämätöntä, että avustaja tulee juuri silloin, kun on sovittu. Luottamus syntyy pitkäkestoisissa hoitosuhteissa. Avun tarpeessa olevan ei tarvitse jännittää ja odottaa tullaanko vai ei, kuka tulee ja koska. Palvelumme myös joustaa, jos tilanteet nopeasti muuttuvat.

Toiveiden mukaista palvelua

Kun avustamissuhdetta solmitaan, kartoitetaan asiakkaan/omaisten toiveet. Yhteisessä neuvottelussa sovitaan molemmille osapuolille sopivat toimintatavat, joihin puolin ja toisin sitoudutaan. Niitä myös muutetaan ja tarkennetaan palvelusuhteen edetessä. Toiveet ja odotukset sopimukseen kirjattuina ohjaavat työtä ja luovat sille laajemman ”raamin”. Ne myös otetaan huomioon päivittäisessä työssä.

Täysin luottamuksellista

Satasetin työntekijät ovat sisäistäneet salassapidon ja vaitiolovelvollisuuden säädökset. Mitkään asiakassuhteeseen liittyvät asiat eivät kulkeudu työyhteisön ulkopuolelle.

Iloa ja piristystä

Satasetti-kotihoidon työntekijä voi olla päivän aikana ainoa kävijä. Olemme saaneet paljon kiitosta iloisista ja avuliaista työntekijöistämme. Varsinkin yksin asuvien päivää piristää suuresti reippaasti työtään tekevä, iloinen kotihoitaja.

 

Asiakaspalautteita:

Asiakaspalautteet Satasetille

82-vuotias nainen:

”Hyvät Satasetin vastuuhenkilöt

Firmastanne saamani palvelu on jo useiden vuosien ajan ylittänyt tavanomaisen siivouksen sanan perusmerkityksessä. Kukat ovat tulleet hoidetuiksi. Taitavaa kalusteiden puhdistusta on tehty. Jopa sisustuksen suunnittelua ja toteutusta on saatu. Taulutkin ovat löytäneet oikeat paikkansa seinillä. Työssä on näkynyt luova ote näkyen sen toteuttamisena, mitä siisteyteen ja järjestykseen kuuluu.”

Nimim. Tyytyväinen asiakas

93-vuotias mies:

Valtionkonttorilta tuli lupa siivousavusta sotaveteraanille 4 tuntia kahdesti kuukaudessa sekä ruoka-ateria 1 / pv. Noin 10 vuotta olen saanut apua Satasetti-osuuskunnan kautta sekä siivoukseen että puutarhanhoitoon.

Palvelu on ollut hyvin tarpeellista. Olen tykännyt siitä, että olen saanut puuhata yhdessä avustajan kanssa puutarhatöissä, ja se on antanut iloa ja pirteyttä elämään. On ollut hauskaa laittaa yhdessä puutarhan satoa säilöön talven varalle. Se ilo muistuu mieleen vielä talvellakin mehuja ja hilloja nauttiessa.

Kiitos Satasetille.